Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Daar sta ik dan... in vol ornaat.
Zelfs ik moest twee keer goed kijken om mijzelf te herkennen. Ineens ben je een Babs met een ambtskleed, een officiële status en een verantwoording om van elk huwelijk een feestje te maken in de stijl en de sfeer van het bruidspaar en dat zal ik ook zeker proberen.
Humor zal mij daar zeker bij helpen, maar ook mijn geloof in de liefde... een onontbeerlijke voorwaarde voor een Babs lijkt mij. Als er 2 mensen uit liefde een officiële verbintenis met elkaar aangaan dan wil ik daar natuurlijk aan meewerken. Dat het sinds 2001 in Nederland ook mogelijk is voor personen van gelijk geslacht, vind ik zo'n mijlpaal dat ik daar graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Hoe wordt iemand een Babs?
Eigenlijk ben ik er maar heel toevallig ingerold. Ik werd tot twee maal toe gevraagd om een huwelijk te "sluiten" in de familie en ook nog voor een lieve collega. De enthousiaste reacties brachten mij op het idee om een open sollicitatie te sturen naar de gemeente Rijswijk (https://www.rijswijk.nl/inwoners/trouwambtenaren/liesbeth-tigges). Daarna is het balletje gaan rollen. Inmiddels heb ik al veel huwelijken gesloten en de reacties zijn van enthousiast tot zeer lovend........overigens.... misschien overbodig om te vermelden maar......het genoegen was keer op keer wederzijds........voor alle partijen een feestje! :-))

Wie ben ik?
Naast Babs ben ik ook fulltime werkzaam bij een Ministerie. Ik heb een vriend, een zoon en een lieve poes Babsie... hoe toepasselijk; is ook geen toeval! Verder houd ik van reizen, lezen, film/theater, schilderen, bridgen en lang tafelen met familie en vrienden.